Freedom Group Real Estate pentru
CUMPARATORI

Freedom Group pleaca in construirea ofertei de la premisa ca persoanele care intentioneaza sa devina proprietari de active imobiliare au nevoie de 3 tipuri de servicii: opinii avizate, identificarea tintelor potrivite de achizitie si multiple servicii pre si post-achizitie,

menite a ajuta la o tranzactionare simpla si de succes (suport de tip juridic, administrativ si in negociere).

Prin urmare oferim servicii suport acelor clienti care isi doresc sa cumpere sau sa inchirieze eficient, rapid, in cei mai buni termeni si cu cea mai mica bataie de cap.

Freedom Group Real Estate pentru
CUMPARATORI

Freedom Group pleaca in construirea ofertei de la premisa ca persoanele care intentioneaza sa devina proprietari de active imobiliare au nevoie de 3 tipuri de servicii: opinii avizate, identificarea tintelor potrivite de achizitie si multiple servicii pre si post-achizitie,

menite a ajuta la o tranzactionare simpla si de succes (suport de tip juridic, administrativ si in negociere).

Prin urmare oferim servicii suport acelor clienti care isi doresc sa cumpere sau sa inchirieze eficient, rapid, in cei mai buni termeni si cu cea mai mica bataie de cap.

De ce sa aleg Freedom Group?
 • Consultanta profesionala si identificare nevoi client
 • Cautare proprietati potrivite si evaluare de piata
 • Reprezentarea unei singure parti in tranzactie
 • Colaborare cu alte agentii imobiliare
 • Suport in negociere
 • Matching profesional
 • Audit juridic premergator tranzactionarii
 • Suport proceduri administrative ulteriare achizitiei

 

Vrei sa afli detalii?
Suna la 0729.101.102
[email protected]

Fluxul operational & serviciile aferente

Servicii suport oferite CUMPARATORILOR
Serviciile oferite clientilor prin intermediul consultantilor asociati, impreuna cu maniera de abordare – garantia unui serviciu de calitate!
Consultanta preliminara
in perspectiva cumpararii/inchirierii

Consta intr-o intalnire preliminara online sau offline de 15-60 minute cu unul dintre consultantii nostri asociati. La finalul acesteia viitorul cumparator va fi semnificativ mai in cunostinta de cauza, mai informat cu privire la piata imobiliara si implicit in masura a lua deciziile potrivite in privinta uneia dintre cele mai importante decizii economice de viata.

Cost estimativ (deductibil din comision in cazul demararii colaborarii contractuale) – intre 30 si 50 euro, in functie de durata, locatie si de consultant.

Serviciul standard la nivel de baza presupune o intalnire preplatita, online sau la unul dintre sediile noastre, cu durata de 15 de minute, cu unul dintre consultantii disponibili la data si ora programarii aleasa de catre client, costul acesteia fiind de 30 de Euro.


Cautare profesionala
in intreaga piata

Consta in depunerea tuturor diligentelor pentru identificarea intr-un interval de 5-100 zile a 1-5 proprietati “tinta” din intreaga piata imobiliara (imobile identificate de catre noi sau trimise de catre client, listate sau nelistate), care sa corespunda intr-o proportie de minim 80% criteriilor stabilite pe baza FCC (formularul de calificare cumparator) completat, imobile verificate si vizionate in prealabil de catre consultantii nostri, abia ulterior impreuna cu clientul. Obiectivul este economisirea de resurse valoroase din partea clientului pe care il deservim.

Costul serviciului este independent de valoarea tranzactiei, depinzand doar de natura ei (achizitie/inchiriere) si fiind intre 1.000 si 2.000 euro, in conditiile unui incasarii unui avans nereturnabil si deductibil (la final) intre 500 si 1.000 Euro. 

Serviciul standard la nivel de baza aferent unui avans de 500 euro presupune o intalnire preplatita, online sau la unul dintre sediile noastre, cu durata de 30 de minute, cu unul dintre consultantii disponibili la data si ora programarii aleasa de catre client, destinate identificarii precise a nevoilor, urmata de un demers de cautare a 5 tinte potrivite de achizitie si de vizionare a acestora in prealabil pentru a putea fi prezentata in maximum 30 zile clientului o “lista scurta” de 1-3 proprietati care sa corespunda intr-o proportie de minim 80% criteriilor.


Prezentare proprietate
vizata pentru achizitie sau inchiriere

Costul pentru client este 0% doar in cazul imobilelor marcate pe portalul www.freedomgroup.ro cu eticheta „COMISION 0%”, intrucat acestea se afla in reprezentarea exclusiva a noastra sau a altor colegi din piata cu care colaboram. In plus, cumparatorul sau chiriasul care achizitioneaza/inchiriaza prin intermediul nostru o proprietate marcata cu eticheta „BONUS X Euro”, va primi respectiva suma din partea agentiei noastre, dupa perfectarea tranzactiei.

Doar de pe site-ul nostru puteti achizitiona imobile si primi bani!

Prezentarea altor proprietati identificate de catre client si situate in afara categoriilor sus-mentionate se face contra unui cost de 100 - 200 Euro per proprietate prezentata, in functie de locatie, durata si consultant, fara nicio alta obligatie din partea clientului, indiferent daca proprietatea vizionata va face in final obiectul achizitionarii/inchirierii sau nu. Costul este deductibil din comision in cazul in care clientul opteaza pentru reprezentare sau pentru suport in negociere. 

Eticheta "Reprezentare cumparator" regasita pe anumite anunturi face disponibila vizionarea inclusiv pe baze contractuale de reprezentare agreate in prealabil, demersul implicand costurile aferente, conform ofertei de servicii pentru cumparatori.


Broker’s Price Opinion (BPO)
Analiza Comparativa de Piata (ACP) / Evaluare proprietate

Consta intr-o vizita la locatia care urmeaza a face obiectul demersului de tranzactionare, in colectarea informatiilor despre imobil de la proprietar si intr-un demers de analiza ulterioara, finalizabil pe loc sau in cca 1-2 zile, in urma caruia cumparatorul va obtine o opinie avizata si argumentata cu privire la pretul corect de tranzactionare a proprietatii vizate.

Parte indispensabila a serviciului de reprezentare, realizarea BPO-ului are un pret estimativ intre 100 si 300 Euro, in functie de tipul de proprietate, locatie si de consultantul prestator. Costul este deductibil in cazul demararii colaborarii contractuale in vederea tranzactionarii.

Serviciul standard la nivel de baza presupune o intalnire preplatita, la locatia ce urmeaza a face obiectul evaluarii, cu un consultant specializat si disponibil la data si ora programarii aleasa de catre client, costul demersulul finalizabil in zilele urmatoare cu primirea unui raport (BPO), fiind de 200 Euro.


Reprezentare cumparator/chirias
in proiectul de tranzactionare

Principalul serviciu oferit cumparatorilor sau chiriasilor de catre compania noastra, disponibil pentru orice imobil prezentat pe site-ul companiei Freedom Group (sau identificat prin alte surse de catre client si trimis noua), listare care contine etichetele „COMISION 0%” sau „REPREZENTARE CUMPARATOR”.

Consultantii imobiliari care lucreaza in reprezentare exclusiva au toate sansele sa atinga maximum de rezultate pentru clientii lor.

Pilonii acestor rezultate sunt: calificarea prealabila a clientului cumparator, evaluarea corecta a sanselor si a tintelor, marketing-ul intensiv si bine facut indreptat insa catre proprietari si catre alti agenti, sistemul de comisionare motivant care sa permita si colaborarea recompensabila financiar cu toti agentii posibili din piata, abilitatile de negociere ale agentului/agentiei de cumparare si timpul suficient avut la dispozitie.

In situatia in care proprietatea contine eticheta “REPREZENTARE CUMPARATOR” dumneavoastra ne mandatati sa va reprezentam interesele la cumparare/inchiriere, oferindu-va suport in negociere.

Costul fix al serviciului este independent de valoarea tranzactiei, depinzand doar de natura ei (achizitie/inchiriere) si fiind intre 1.000 si 2.000 Euro, in conditiile incasarii unui avans nereturnabil intre 500 si 1.000 Euro, cost deductibil insa din comisionul final, implicand implicit serviciul de cautare profesionala. La acesta se adauga un comision de succes de 10 - 25% aplicat la discount-ul pe care reusim sa il obtinem la valoarea tranzactiei sau la valoarea totala a contractului de inchiriere, in raport cu pretul de listare, in masura in care consultantul este mandatat de catre client sa negocieze in numele sau cu proprietarul (serviciul de suport in negociere)

Partea nereprezentata nu se comisioneaza, evitandu-se astfel conflictul de interese si favorizandu-se - inclusiv prin stimularea tuturor agentilor din piata - tranzactionarea in cei mai potriviti termeni pentru client.

* A lucra in sistem de reprezentare pentru o singura parte in tranzactie inseamna ca nu incasam comision si de la partea nereprezentata si ca avem deschidere la colaborare cu alte agentii prin cointeresare, in toate demersurile urmarind exclusiv interesele clientului pe care il reprezentam.


Matching
Suport tranzactionare fara asumare de obligatii de catre parti

Consta in identificarea unui imobil potrivit in conditiile in care cumparatorul/chiriasul si consultantul nu au o relatie contractuala de reprezentare si nu isi acorda reciproc exclusivitate. Implicit, alocarea de resurse suplimentare din partea agentului/agentiei, fiind improbabila ca recuperare prin negarantarea relatiei exclusive, nu este nici obligatorie. Aceasta nu exclude posibilitatea agentiei de a identifica o contra-parte in tranzactie.

Se comisioneaza doar in caz de succes cu un procent de 1-3% (50-100% din prima luna de chirie - in cazul inchirierii).

Serviciul standard de baza presupune un comision de 2% pentru cumparare, respectiv echivalentul unei luni de chirie pentru inchiriere.


Audit juridic in perspectiva achizitiei
Verificarea preliminara a actelor proprietatii

Serviciu optional extrem de util oricarui cumparator pentru a nu risca surprize neplacute, consta intr-o verificare a tuturor actelor proprietatii, realizata de catre unul dintre avocatii sau notarii nostri colaboratori. La finalul acesteia cumparatorul va fi semnificativ mai in cunostinta de cauza, mai informat cu privire la problematici ce tin de siguranta achizitionarii imobilului dpdv juridic.

Cost estimativ (deductibil din comision in cazul demararii colaborarii contractuale de reprezentare) – intre 100 si 500 Euro, in functie de durata, complexitatea cazului, de locatie si de colaboratorul care presteaza serviciul.

Serviciul standard la nivel de baza presupune o verificare preliminara de baza (fara a se intra aprofundat in istoricul proprietatii), realizata online de catre consultantii disponibili la data si ora programarii aleasa de catre client, costul acesteia fiind de 100 de Euro.


Suport in negociere

Serviciu optional, pentru care costului aferent cautarii profesionale (in masura in care clientul nu si-a identificat singur in prealabil tinta de achizitie) i se poate adauga eventual si optional un comision de succes 10 - 25% din diferenta obtinuta de noi dintre pretul de listare si pretul final de tranzactionare (calculata - in cazul inchirierii - la valoarea totala a contractului), exceptandu-se proprietatile marcate cu “BONUS X Euro”, unde nu reprezentam/comisionam cumparatorul/chiriasul. Serviciul presupune mandatarea de catre client a consultantului pentru a negocia in numele sau cu proprietarul.


Suport in procedurile administrative legate de transferul de proprietate
Deschidere rol fiscal, schimbare contracte furnizorii de utilitati, schimbare titular la Asociatia de Proprietari

Consta in realizarea tuturor procedurilor administrative necesare ulterioare unei achizitii, in urma imputernicirii de catre noul proprietar.

Cost estimativ – intre 250 si 500 Euro, in functie de complexitate si de colaboratorul care presteaza serviciul.


** Preturile tuturor serviciilor nu includ TVA.

Cui ne adresam?
 • Clienti (cumparatori pentru un propriu, investitori, chiriasi) care isi propun sa cumpere/inchirieze in cei mai buni termeni pentru ei, cu ajutorul unei agentii/unui agent, preferand implicit sa lucreze in sistem de “reprezentare a unei singure parti in tranzactia imobiliara” si achitand un cost, care include si anumite costuri (evaluare, listare), deductibile din comision.
 • Clienti (cumparatori pentru uz propriu, investitori, chiriasi) care isi propun sa tranzactioneze singuri sau prin intermediul uneia sau mai multor agentii imobiliare, fara sa fie reprezentati exclusiv, versus un cost punctual (aferent eforturilor alocate de cautare, evaluare, prezentare, negociere) si un comision aferent “matching-ului” – identificarii ccumparatorului/chiriasului (intermediere deschisa)
Cui nu ne adresam?
 • Potentialilor clienti finali care considera ca pot tranzactiona in cei mai buni termeni pentru ei doar cautand printre anunturi pe diferite portaluri imobiliare.
 • Potentialilor clienti finali care vor sa tranzactioneze cu agentie, insa doar in termenii prezumati de catre dansii, fara a considera ca au nevoie de serviciile suport prealabile ale consultantilor angajati sa lucreze in interesul lor si fara sa isi asume nicio investitie financiara in consecinta.
Sabin Cernea
Sabin Cernea General Manager

Am fost foarte inspirat sa aleg Freedom Group in detrimentul altor agentii imobiliare cu mai multa vechime in piata, profesionalismul si determinarea echipei au condus la o vanzare in parametri optimi. Recomand cu onestitate colaborarea cu Freedom Group !

Claudiu Modreanu

Doream sa va multumesc pentru reusita vanzarii si pentru felul in care am colaborat. Am apreciat de la inceput obiectivitatea si profesionalismul vostru atat in evaluarea imobilului cat si pe parcursul colaborarii. Este de remarcat adaptarea voastra la termenul estimat pentru vanzare, pozitionarea pe piata si schimbarile de pret consultative atunci cand a fost nevoie pentru a atrage alte segmente, zecile de vizualizari. Nu am avut presiunea timpului si am castigat impreuna.

Octavian, am apreciat la tine sinceritatea si faptul ca ai tinut cont mereu de ce nevoi am eu. Ai intervenit atunci cand era necesar pentru a salva tranzactia si s-a vazut ca ai experienta in lucrul cu oamenii. Sunt convins ca acesta este unul din motivele pentru care nu-ti pierzi entuziasmul atunci cand dai de oameni dificili.