NOUTATI
Freedom Group
09 Februarie 2019

Reprezentarea exclusiva este acea forma de colaborare intre o agentie imobiliara si clientul acesteia, in care prestatorul serviciului reprezinta exclusiv interesele clientului sau intr-un demers de tranzactionare, depunand toate diligentele necesare si colaborand cu orice alta agentie din piata in perspectiva finalizarii proiectului, evitand prin necomisionarea partii nereprezentate de catre prestator conflictul de interese si facilitand implicit tranzactionarea in cei mai potriviti termeni pentru clientul sau.

Aceasta este cea mai clara si sintetica definitie a conceptului de reprezentare exclusiva – unul, e adevarat, nu usor de inteles la prima vedere.

Carevasazica, atunci cand subiectul este vanzatorul, reprezentarea exclusiva nu insemna in principal ca doar o agentie poate sa vina cu un cumparator, ci ca un singur prestator va reprezenta exclusiv interesul clientului sau, nu pe al altcuiva.

Care este acest interes? Acela de a tranzactiona in cei mai buni termeni de pret, timp si bataie de cap pe care piata ii poate da intr-o anumita perioada de timp.

Cum poate realiza o agentie care reprezinta, spre exemplu, proprietarul aceste lucruri? Idealul ar fi sa genereze intr-o perioada cat mai scurta o “pseudo-licitatie” pe proprietate, daca se poate.

Citeste integral articolul in: Wall Street
Inapoi la noutati